0%

Inspiration til indretning af receptioner 8 stilfulde receptioner og venteområder

Mulige kunders første indtryk af din virksomhed bør ikke undervurderes. Det påvirker i høj grad deres beslutningstagen og det kan gå begge veje både i forhold til at skaffe kunden, men også kundens enten positive eller negative opfattelse af din virksomhed.

Receptionen i din virksomhed er selvfølgelig ikke altafgørende for en kundes interesse i det produkt eller service, du tilbyder. Alligevel giver det god mening at gøre noget ud af receptionen og venteområdet, for du kan være helt sikker på, at kunden lægger mærke til det.

Hvordan ser din virksomheds reception ud nu? Trænger den til en gedigen overhaling eller måske bare nogle kosmetiske forbedringer hist og her?

Jeg har samlet en håndfuld inspiration til indretning af receptioner, som illustrerer, hvordan der nogen gange ikke skal mere til end et nydeligt sofaarrangement, for at receptionen pludselig fremstår indbydende og flot.

Reception der kombinerer det gamle med det moderne

Inspiration til indretning af receptioner

Ikke alle virksomheder ligger i almindelige kontorbygninger, hvor det i højere grad er praktikken, der spiller en rolle. Der findes også virksomheder, der er så heldige at være placeret i nogle specielle bygninger. Denne virksomhed har base i en nedlagt kirke, hvilket forklarer, hvorfor der er så højt til loftet og ikke mindst de specielle konstruktioner i det hele taget.

I den nedlagte kirke har man valgt at kombinere det gamle med det moderne, og det fungerer endda meget godt. Man har eksempelvis valgt et moderne sofaarrangement med tre eksklusive lænestole i form af den berømte Barcelona stol, der er designet af Ludwig Mies v. d. Rohe tilbage i 1929-1931. Sådan en lænestol koster omkring 55.000 stykket, hvorfor det hurtigt kan løbe op, men der findes heldigvis lidt mere prisvenlige alternativer. Hvad med en loungestol fra Menu?

Minimalistisk reception i gul
Inspiration til indretning af receptioner

Indretning af receptioner kan gøres på mange måder. Hvis man er interesseret i at give besøgende gæster en anderledes oplevelse, kunne det være en mulighed at smide en pangfarve i receptionen og det kunne jo passende være en skrigende gul.

Gul er en særlig god farve at eksperimentere med på dette niveau, da den psykologiske betydning bag er optimisme og intellekt. Derudover bidrager denne slags alternative receptioner med karisma til virksomheden i det hele taget. Du kan i hvert fald være helt sikker på, at folk vil huske en virksomhed med en skrigende gul reception.

Futuristisk reception
Inspiration til indretning af receptioner

Den futuristiske indretning bliver ikke mindre populær med tiden. Faktisk er futuristisk indretning blevet aldeles populært og årsagen til er ganske enkel.

Futuristisk indretning bygger nemlig på superminimalisme og har dermed en beroligende effekt, da resultatet af denne indretning automatisk afspejler orden og ryddelighed. Samtidig er det ikke noget voldsomt kostbart indgreb at give receptionen et futuristisk touch. Det er klart, at det er dyrt, hvis det skal være gennemført på et plan a la ovenstående billede. Dog kan man sagtens starte med hvide gulve og vægge med enkelte kontraster i form af stole i farver, hvor grå, grøn, orange og gul er glimrende eksempler.

Jeg er ikke bekendt med, hvor stolene er fra, men et godt alternativ kunne være en Bruunmunch Tosom stol.

Industriel reception med rustikke henvisninger
Inspiration til indretning af receptioner

Desværre har vi ikke særligt mange pakhuse i Danmark med det her industrielle feel. Der er dog nogle enkelte, hvor det ville give god mening at lade sig inspirere af indretningen i denne reception, hvor det industrielle møder det rustikke.

Muuto Connect Sofa ville fungere rigtigt godt i ovenstående konstellation, da du kan sammensætte modulerne, som du vil og dermed sætte et unikt præg på indretningen.

Åben kontemporær reception
Inspiration til indretning af receptioner

Den åbne reception med moderne stilrene møbler er i særdeleshed blevet populær i de nyopførte kontorbygninger ved eksempelvis Nordhavn og Ørestaden. Dog er det alligevel sjældent, at receptioner forkæles med så meget plads og ikke mindst åbne rum med højt til loftet.

Receptionen er kontemporær med populære naturfarver som antracitgrå, hvide og diverse cremede farvekoder.  Til receptionen ville en håndfuld fuldpolstrede Gubi 13 stole agere glimrende makker til denne kontemporære indretning. Der er dog masser af muligheder, hvor det vigtigste blot er at holde fokus på det stilrene design.

Elegant reception af naturmaterialer
Inspiration til indretning af receptioner

Softwarevirksomheden Kaspersky, der er kendt for sine antivirusløsninger, har gjort brug af naturmaterialer til deres reception, hvor granit, sten og træ forenes på fornem vis. Oven i hatten har man så brugt en række klassiske læderstole, der fungerer som elegant kontrast. En Nordix-stol i sort læder minder i øvrigt en del om de stole, Kaspersky har placeret i receptionen.

Stilren reception i hvid og orange
Inspiration til indretning af receptioner

Hvid og orange er en genial farvekonstellation, hvis der skal gøres noget ud af indretningen af receptionen. De to farver agerer fremragende kontraster, hvor resultatet er trendy, stilrent og indbydende. På forunderlig vis bliver humøret en lille smule bedre, når man kigger på ovenstående reception.

Det er dog ikke bare at klaske lidt orange og hvid på væggene. Der skal en vis tankevirksomhed til for at gøre det stilfuldt. I denne reception fungerer det enormt godt med den orange væg med tilhørende tæppe, der virker til at fungere som dens orange skygge. Oven i hatten har man så placeret fire kontraster i form af eksklusive hvide lænestole i læder.

Det fungerer bare.

I højre side af ovenstående reception kan du derudover også ane en væg præget med små skabe med billeder i blandede farver. Det er en fin måde at gøre receptionen lidt mindre formel.

Reception med sofaarrangement og underholdning
Inspiration til indretning af receptioner

Sidste portion inspiration til indretning af receptioner byder på et indbydende sofaarrangement, hvor det er svært ikke at føle sig hjemme med det samme. Indretningen gør et stort nummer ud af, at venteområdet skal være hjemmeligt, hvor besøgende kan læne sig tilbage, som var det deres egen sofa hjemme i stuen. Tilbagelænet i sofaen kan man samtidig nyde baggrundsunderholdningen på de små fladskærme, der til sammen udgør en storskærm.

Denne form for indretning hvor målsætningen er at få kunder og besøgende til at slappe af, har en masse fordele, da psykologien påvirkes positivt. Ved at få besøgende til at føle sig hjemme, forbedres chancerne for, at kunden på den ene eller anden måde ender med at bide på. Både Ingvard Christensen og Livingshop har et stort udvalg af sofamøbler til en indbydende reception.

Indretning af virksomheden bør hænge sammen fra a til z. Der bør være en mening med det hele lige fra receptionen og de lange korridorer til mødelokalet. Det har nemlig en positiv effekt både på medarbejderne og kunderne. Spørgsmålet er bare, hvordan receptionen i din virksomhed bør se ud?

Hvad er vores mission?
Conteur er et online magasin, der har som mission at krydre branchen for kontormøbler og kontorindretning med kreative, innovative og sjove idéer. Formålet er at gøre arbejdspladsen mere spændende og dynamisk, således medarbejdere og arbejdsgivere trives endnu bedre.