0%

Indretning af mødelokaler 5 elegante løsninger

Indretning af mødelokaler

Uanset hvilken virksomhed man driver, er det nødvendigt at have et mødelokale, hvad end det er til kundemøder eller diverse morgenbriefings og møder med teamet. Det store spørgsmål er så bare, hvordan indretningen af sådan nogle mødelokaler skal se ud. Er det lige meget, eller bør mødelokalet tillægges en vis prioritet ud fra et indretningsmæssigt synspunkt?

Jeg hælder til sidstnævnte. Et mødelokale afspejler nemlig virksomheden. Hvis målet er at score en kunde, kan man være helt sikker på at være bedre stillet, hvis den potentielle klient bryder sig om omgivelserne. Pæne omgivelser har en positiv psykologisk effekt, der kommer både virksomheden til gode, men også medarbejdernes mentale velvære og dermed produktivitet.

Jeg har fundet en håndfuld eksempler på elegant indretning af mødelokaler, der kan bruges som inspiration til virksomheder i alle størrelser. Ser du, et mødelokale behøver ikke være af proportioner a la ridderne af det runde bord eller konferencesalen på Novo Nordisk’s hovedkontor.

Uanset om mødelokalet har plads til seks eller 60 personer, er det en glimrende idé at gøre noget ud af indretningen. Fordelen er i øvrigt, at det ikke er nogen uoverkommelig opgave at give mødelokalet en overhaling, men lad os komme til sagen.

Industrielt mødelokale med rustik indretning

industrielt mødelokale med rustik indretning  Det er klart, at man ikke lige sådan kan lave om på de fysiske omgivelser. Vægge og gulve er kostbare at renovere og udskifte. Derfor må man tage udgangspunkt i det, man har.

Er kontoret af industriel karakter med betongulve og glas, er det ikke nogen tosset idé at indrette mødelokalet med en stærk kontrast. Denne kontrast kan for eksempel være rustikke kontormøbler i form af et konferencebord af træ forenet med moderne konferencestole.

Hvis mødelokalet er på størrelse med ovenstående eksempel, handler det om at finde et unikt træbord med personlighed. Denne slags borde finder man ikke i de traditionelle kontormøbelforhandlere. I stedet bør man henvende sig ved snedkere, der specialiserer sig i at lave rustikke træborde, hvor Plankebord4u er en anbefaling værd. Denne slags træborde kan gøres relativt billigt, men også svimlende dyrt. Heldigvis er valget op til dig.

De moderne konferencestole er en del nemmere at finde frem til, hvor denne Nordix konferencestol ville agere glimrende makker med omtalte træbord.

Klassisk og eksklusivt indrettet mødelokale
klassisk mødelokale med eksklusiv indretning

Det er ikke nogen hemmelighed, at nogen virksomheder har et større budget end andre. Og har man et budget af betragtelig størrelse, er der ikke noget i vejen for at vælge den eksklusive løsning. Tager man et godt kig på billedet, er det heller ikke svært at blive en anelse begejstret. Dog er det ikke kun et spørgsmål om økonomi. Det handler også om hvilken virksomhed, man driver.

Denne klassiske, men meget eksklusive indretning, egner sig klart bedst til de rigtigt tunge virksomheder, hvor eksempler kunne være advokatfirmaet Plesner eller ølmageren Carlsberg.

Indretningen signalerer status og en vis velstand, hvilket er sundt at repræsentere, så længe det ikke overdrives med russiske manerer. Denne slags løsning til indretning af et mødelokale er skræddersyet og kræver professionelle indretningsarkitekter, der forstår at skabe harmoni fra a til z.

Et godt sted at starte i forhold til lignende eksklusive kontorstole er ved Office-Nordic og Unoliving.

Mødelokale indrettet til kreative hoveder
det kreative mødelokale

Dette mødelokale ligger i BBC’s hovedkontor i London og er blot et af mange. Det der er interessant ved mødelokalet, er det stilrene konferencebord- og stolearrangement, som er omfavnet af vægge i mange forskellige farver. Og netop farver i mødelokalet og på kontoret i det hele taget, bør ikke undervurderes.

Stærke farver har nemlig en positiv psykologisk effekt over den brede linje. Det er garanteret ikke alle, som er lige nemme at overbevise, men eksempelvis anses orange for at være en naturlig antidepressant og blå har en effekt på kreativitet og mental klarhed. Egentligt er det ikke så meget hokus pokus i det, for vi ved alle, hvordan kedelige grå lokaler kan have en negativ effekt på humøret og ens generelle overskud.

Denne løsning til indretning af et mødelokale er i øvrigt ganske prisvenlig. I forhold til væggene er der talrige muligheder i form af fototapet. Orange konferencestole og et stilrent hvidt konferencebord kan ligeledes anskaffes med et budget inden for rimelighedens grænser.

Moderne mødelokale med farverig indretning
moderne mødelokale med farverig indretning

Væggene i et mødelokale behøver dog ikke være smurt ind i pangfarver. Der findes naturligvis en hel del mellemveje. Her er det moderne og stilrene mødelokale komplementeret af kontorstole i forskellige farver. Denne løsning tager toppen af det formelle, der ofte forbindes med konferencerummet og det er jo sådan set dejligt forfriskende. Et mødelokale behøver nemlig ikke nødvendigvis ose af seriøsitet og hardcore business.

Konferencestolene behøver heller ikke hedde Eames. Det handler mere om at få nogle farverige konferencestole ind i mødelokalet og så er designet sådan set underordnet. Danske Cube Design laver i øvrigt nogle flotte konferencestole, der findes i flere forskellige pangfarver herunder rød og grøn.

Et minimalistisk mødelokale
mødelokale med minimalistisk indretning

Selvom stærke farver altid er gode at have med i indretningen af mødelokaler, er det ikke afgørende. I den modsatte ende af farveskalaen, har vi nemlig den gennemførte minimalistiske indretning. Denne form for indretning af mødelokaler har ligesom pangfarverne en række fordele. Hvide omgivelser repræsenterer orden i sagerne og gør det nemmere at holde fokus på dagens agenda.

Man skal selvfølgelig heller ikke lægge for meget i farver og den psykologiske effekt, de kan have. Det handler i høj grad om, at indretningen harmonerer med ens egen opfattelse af, hvad der ser godt ud.

Derudover er det som sagt vigtigt at have den generelle kontorindretning for øje. Tager vi dette minimalistiske mødelokale som eksempel, kan vi se, at det hænger fint sammen med de andre lokaler og dermed harmonerer indretningen på et højere niveau.

Ud fra ovenstående fem eksempler på tiltalende mødelokaler, er det altså ikke nødvendigt at udstyre lokalet med meget mere end bord og stole. Kunst på væggene er altid en dejlig tilføjelse samt essentielt udstyr i form af elektronik og diverse redskaber, men holde det hellere enkelt end rodet.

Hvad er vores mission?
Conteur er et online magasin, der har som mission at krydre branchen for kontormøbler og kontorindretning med kreative, innovative og sjove idéer. Formålet er at gøre arbejdspladsen mere spændende og dynamisk, således medarbejdere og arbejdsgivere trives endnu bedre.