0%

10 fede kontormøbler med fokus på design og kvalitet

Alle har ret til et fedt køkken. Det siger Kvik i hvert fald og selvom det ikke skal handle om køkkener, tænkte jeg at låne og modificere deres slogan, så det i stedet lyder Alle har ret til et fedt kontor. Der er nemlig en god håndfuld fede kontormøbler på tapetet. Og netop fede kontormøbler er en vigtig grundpille i et lækkert kontor, men det behøver ikke være urimeligt dyrt.

Der findes masser af lækre kontormøbler med fokus både på design og høj kvalitet, som samtidig er i  øjenhøjde rent prismæssigt. Kontoret findes i mange forskellige indretningsformer, men særligt den minimalistiske kontorindretning er blevet populær. På et minimalistisk kontor finder du et begrænset antal møbler, da idéen netop er at holde det enkelt og kun have nøjagtigt det, man reelt har brug for.

Anvender man derfor den minimalistiske indretning, bliver det hurtigt økonomisk overskueligt at skabe rammerne for et fedt kontor.

Jeg har valgt 10 fede kontormøbler, hvoraf næsten alle er et must på kontoret. Vi kan i hvert fald ikke komme uden om, at et skrivebord og en kontorstol er væsentlige elementer, der er svære at undvære.

Den ikoniske HÅG kontorstol

den ikoniske hag kontorstol

Kontorstolen er en af de vigtigste kontormøbler. Det er nemlig her, at du skal bruge flere tusinde timer på at arbejde. Med andre ord er det vigtigt, at man sidder godt.

Kontorstolen skal leve op til to kriterier.

Det ene kriterie er, at både komfort og ergonomi er i verdensklasse. Det andet kriterie er, at designet er gennemført. Kontorstolen skal være pæn at se på. Der er enormt vigtigt ikke at gå på kompromis, når stolen skal vælges. Det nytter ikke noget at vælge en kontorstol, man sidder elendigt i, fordi designet bare er så flot. Samme gør sig naturligvis gældende den anden vej rundt.

Heldigvis er der mange fede kontorstole, som lever op til kriterierne. HÅG Capisco er en af dem med sit ikoniske design, der gør stolen til et kunstværk. Et kunstværk som sikrer komfort og ergonomi på et højere niveau, således ryg, nakke og krop i det hele taget skånes for dårlige siddevaner.

HÅG kontorstolen fås i næsten alle farver, men du går aldrig galt i byen ved at vælge den i sort. HÅG stolen forhandles blandt andet ved Holmriisonline og Movement, hvor alle de andre HÅG-serier ligeledes kan findes.

En HÅG Capisco kontorstol koster omkring de 7-8000 kroner.

En eksklusiv Classic Plus kontorstol

fede kontormøbler

Ved et hurtigt øjekast henledes tankerne til den famøse Eames kontorstol, men producenten er faktisk en anden. Det er italiensk design med et tydeligt fokus på klassisk minimalisme, der samtidig formår at integrere funktionalitet på et højt niveau.

Det der gør en Classic Plus kontorstol til et eftertragtet kontormøbel, er det eksklusive design, der trods sine ligheder med Eames kontorstolen, fremstår unik. Classic Plus er også et fint alternativ til Eames stolen, da der efterhånden er gået inflation i Eames-stole. Alle har dem og dermed er det specielle ved at eje en forsvundet. En anden fordel er prisen, som er væsentligt lavere. Man får langt mere kontorstol for pengene, hvilket er et glimrende argument, da budgettet til kontormøbler ikke altid er kæmpe stort.

Hvor en ny Eames kontorstol står i mere end 20.000, skal du ikke have mere end 9-10.000 op af lommen for en Classic Plus.

Den charmerende kontorstol fås også i hvid samtidig med, at ryglænet findes i en kortere udgave. Classic kontorstolene forhandles ved Lanab Danmark, som specialiserer sig i ergonomiske og æstetisk smukke kontormøbler.

En eksklusiv Steifensand kontorstol i sort

fede kontormøbler

Det skal ikke kun handle om kontorstole, men der er lige en enkelt mere, som fortjener opmærksomhed. Det er en aldeles eksklusiv kontorstol fra tyske Steifenstand, der er kendt som en førende producent af kontorstole, der netop opfylder de to kriterier, vi tidligere talte om.

Alene det faktum, at Steifensand er fra Tyskland, agerer tungt kvalitetsstempel, da tyskerne er synonymt med exklusive Qualität. Der skal selvfølgelig mere til end blot at være fra Tyskland, hvis målet er et stærkt international renommé. Så hvad er det Steifensand kan?

De fleste producenter af kontorstole plejer gerne at påstå, at både design og komfort er fantastisk og mens “godt design” altid vil være subjektivt, kan vi forholde os objektivt til ergonomien. Og her excellerer Steifensand.

Monico, som er navnet på denne kontorstol, hører til Steifensands Executive Series, hvor man er gået all-in på de bedste materialer. Disse materialer er forenet med funktionalitet, som gør, at den kan indstilles efter hvilket som helst behov. Den høje funktionalitet er et resultat af en lændestøtte, der kan justeres individuelt, fuld synkronteknik med fem låseniveauer, et forskydeligt sæde samt individuel justering af komfortvægt.

Selvom man siger, at godt design er subjektivt, er der stærke argumenter for at kalde Steifensand Monico kontorstolen objektivt smuk. Steifensand kontorstolen balancerer omkring de 7000 kroner ved kontormøbeldistributøren, Struktuhr.

Med et udvalg bestående af en HÅG Capisco, Classic Plus og en Steifensand Monico, er der lagt op til en svær beslutning, for hvordan vælger man mellem tre skønheder, når der kun må vælges en enkelt?

Et stilrent hvidt konferencebord fra Djob

fede kontormøbler

Ikke alle kontorer er lige store, men hvis der er plads nok, er det en glimrende idé at have et konferencebord. Det er en elegant og praktisk måde at kunne afholde møder med kunder, kollegaer og lignende. Spørgsmålet er bare, hvilke konferenceborde der kvalificerer sig som fede kontormøbler?

Djob Table som er navnet på dette stilrene hvide konferencebord, er en fornem kandidat til et fedt kontormøbel. Bordet er designet af Arne Jacobsen tilbage i 1971, hvilket i sig selv er et vidnesbyrd om et tidløst design, der vil fortsætte med være relevant. Det er dansk design, når det er bedst og med et let og tyndt design, vil sådan et konferencebord optage så lidt plads som muligt ud fra en visuel betragtning.

Alt efter størrelsesforholdene på kontoret, kan Djob-konferencebordet vælges helt nede fra 25 x 25 til 240 x 120 cm.

Et stilrent hvidt hævesænkebord

fede kontormøbler

På arbejdspladsen er det afgørende, at skrivebordet har hævesænkefunktion. At sidde på sin flade otte timer om dagen er direkte usundt, hvorfor det er vigtigt også at kunne stå op, mens man arbejder.

Hævesænkeborde er ikke nogen ny opfindelse. I mange år, har de har været fast inventar i både store og små virksomheder. Desværre er det næsten altid hævesænkeborde i meget lidt pæne designs, hvor materialer som eksempelvis dominerende lyst bøgetræ, har været flittigt anvendt.

I stedet for den lyse bøgetræ, bør hævesænkebordet eksempelvis være hvidt fra top til tå. Et hvidt skrivebord gør kontoret lysere. Derudover ser et helt hvidt hævesænkebord også bare pænt ud.

FORMEL som er navnet på skrivebordet, er dansk design skabt af Struktuhr, hvor målsætningen er at kombinere høj kvalitet med godt design.

Tager vi et hurtigt kig på billedet, er det igen HÅG kontorstolen, som har sniget sig med. Og sådanne to kontormøbler arbejder jo ganske glimrende sammen.

Et Delta X designerskrivebord med hævesænkefunktion

fede kontormøbler

Selvom det ikke er superminimalistisk lige som FORMEL hævesænkebordet, kan blandede materialer og farver sagtens fremstå i en stilren konstellation. Det er tilfældet med dette designerskrivebord fra Dencon med navnet Delta X.

Dencon har skabt skrivebordet i samarbejde med den innovative arkitekt Michael H. Nielsen, som gennem årenes løb har designet hundredvis af toneangivende møbler. Delta X skrivebordet er designet med et klart mål om at afspejle skandinaviske værdier i forhold til afstanden mellem medarbejder og chef, som skal være lille og diskret. Der er nemlig ingen tvivl om, at skrivebordet henvender sig til kontorerne, hvor der er lidt højere til loftet, men selvom det er et eksklusivt bord, er bordets design afbalanceret, hvilket også er karakteristisk for dansk design.

Skrivebordet står i lidt over 18.000 kr.

En klassisk Poul Henningsen skrivebordslampe

fede kontormøbler

Apropos dansk design og fede kontormøbler, kan vi ikke komme uden om Poul Henningsens berømte lamper. Det er æstetik på allerhøjeste plan. Det er ikke bare en skrivebordslampe, men et stykke kunst.

Den klassiske Louis Poulsen PH 3½-2½ bordlampe laves i en lang række forskellige materialer og farvekombinationer. Blandt de mest interessante designs, er den røde lampeskærm forenet med silkemat brun messing og opalt glas i hvid. At vælge en PH lampe med en stærk farve er en god idé, da PH-kamperne man ser, ofte er de klassiske hvide lampeskærme med stander af krom.

Ved møbelforhandler Thorsen findes netop denne PH-lampe i en række andre pangfarver, hvor de grønne og orange modeller ligeledes er tiltalende kandidater til en smuk og eksklusiv skrivebordslampe.

Der er ingen tvivl om, at 7000 kroner er et højt beløb for en bordlampe, men når kunst og funktionalitet kan forenes på sådan en måde, vil det altid være en fornuftig investering.

Et pangfarvet Bisley arkivskab

fede kontormøbler

Et kontor skal have farver. Farver har nemlig en positiv effekt på kreativiteten. Samtidig bliver kontoret også hurtigt sterilt, hvis det kun er sorte og hvide farver, der gør sig gældende.

Stærke farver kan gøre sig gældende på mange måder. Som oftest er det på væggene i form af kunstmalerier, at farverne er at finde. En anden måde at give kontoret lidt mere liv er ved at vælge nogle farverige kontormøbler, men det skal ikke tage overhånd.

Den engelske møbelproducent Bisley er et godt sted at starte. Med en grotesk portefølje på flere tusinde produkter, ville det ikke være nogen overdrivelse at sige, at der er nok at vælge mellem.

Det afhænger selvfølgelig meget af hvilket job, man besidder, men hvis langt det meste kører foregår på digitale platforme, bør det være muligt at begrænse sig til eksempelvis dette arkivskab i en skrigende flot orange. Med fem skuffer kan du opbevare en god portion papirarbejde og alle de her løse genstande, som har det med at hobe sig op på skrivebordet.

Et orange møbel passer naturligvis ikke ind i alle kontorer. Den slags farver skal kombineres med et stilrent kontor, hvor du eksempelvis har det hvide hævesænkebord, vi kiggede på, tidligere i artiklen.

Som følge af Bisley’s enorme produktkatalog er det i øvrigt muligt at finde skabe, der kan matche ens behov på et næsten skræddersyet niveau og det gælder både farve- og størrelsesmæssigt. Derudover har du også fordelen, at Bisley kontormøbler er overraskende prisvenlige trods meget høj kvalitet og et tydeligt fokus på innovativt design. Prisen på dette arkivskab ligger på overkommelige 680 kroner eksklusiv moms.

I Danmark er det distributøren, Struktuhr, som har agenturet på kontormøbler fra Bisley.

Et innovativt Domo opbevaringssystem

fede kontormøbler

I og med nogle kontorer er mindre end andre, skal der nogle gange kreativitet til for at udnytte pladsen optimalt. Den svenske designer Stefan Borselius har designet Domo storage, som er opbevaringssystemet i højre side af kontoret ovenfor.

På den ene side af skabet har du plads til mapper, papir, bøger, elektronik og så videre. Vender du skabet om, har du en minigarderobe med plads til jakke, trøje, skjorte, sko og lignende. Det er særligt praktisk for herren, der har en lang cykeltur på arbejde eller måske træner efter arbejde. Skabet kan indrettes efter individuelle behov. Har du ikke brug for en minigarderobe, kan du eksempelvis installere hylder i stedet.

Med et elegant og stilrent design er skabet ligeledes udstyret med hjul for at sikre mobilitet ud over det sædvanlige. Dermed er der tale om et opbevaringssystem, der kan tjene en hel del formål.

Farverige skrivetavler fra Lintex

fede kontormøbler

Vi er nået til tiende punkt i rækken af fede kontormøbler. Det sidste møbel er fra danske Lintex, som excellerer inden for skærmvægge, bordskærme, konferenceskabe, opslagstavler, whiteboards og skrivetavler af glas. I denne omgang skal det handle om sidstnævnte.

Næsten alle kontorer har de traditionelle hvide tavler. Det er et vigtigt møbel til brainstorming, planlægning, konceptudvikling og så fremdeles, men hvorfor skal tavlerne altid ligne hinanden med et kedeligt design?

Lintex laver markedets klart bedste skrivetavler, hvor funktionalitet og design går op i en højere enhed. Tidligere i artiklen, var vi inde på, at det er vigtigt med farver på kontoret, men at det ofte er kunstmalerier, billeder og af og til unikke kontormøbler som et orange Bisley arkivskab, der står for de farverige indslag. Til denne liste kan vi dog tilføje skrivetavlerne fra Lintex. Skrivetavlerne findes i alle mulige størrelser og farver, der sammen kan tjene et næsten kunstnerisk formål.

I stedet for en stor hvid tavle, ville en collage af skrivetavler i forskellige farver og størrelser være et langt mere tiltalende alternativ. Det er mest et spørgsmål om kreativitet. I konferencelokalet kan man passende hente inspiration for ovenstående billede, hvor collagen på det almindelige kontor givetvis skal skaleres en anelse ned.

Denne kombination af forskellige farver har ikke kun en æstetisk funktion. Det viser sig nemlig, at farver har en meget positiv effekt på både humøret og kreativiteten.

Hvad er vores mission?
Conteur er et online magasin, der har som mission at krydre branchen for kontormøbler og kontorindretning med kreative, innovative og sjove idéer. Formålet er at gøre arbejdspladsen mere spændende og dynamisk, således medarbejdere og arbejdsgivere trives endnu bedre.