0%

10 ergonomiske kontorstole i flotte designs det handler om at sidde godt

Ergonomiske kontorstole kan sagtens være flotte at se på

Man plejer altid at sige det om sko. Jo grimmere de er, desto rarere er de at have på. Og det ligger der nok også en eller anden sandhed til. Samme har gjort sig gældende for ergonomiske kontorstole – i hvert fald i et eller andet omfang. Heldigvis ser det anderledes ud her i 2016.

Hvor fokus tidligere udelukkende gik på ergonomi og komfort, er man i dag optaget af at kombinere dette fokusområde med æstetik. Det viser sig nemlig, at folk rent faktisk er begyndt at gå op i, hvordan kontormøbler ser ud. En ergonomisk kontorstol er ikke kun en ergonomisk kontorstol. Nu findes den også i en grimme og flotte variationer.

I denne omgang fokuserer vi selvfølgelig udelukkende på ergonomiske kontorstole i flotte designs. Kontorstole som ikke kun tjener et praktisk formål, men også et æstetisk. Denne tendens med at tillægge designet stor værdi ved møbler, der altid har profileret sig på funktionalitet, er af nyere dato.

Et køleskab er ikke længere bare et køleskab. Nu skal det hedde SMEG og have et retrodesign – eventuelt i en racerblå farve. Den stationære computer på kontoret skal heller ikke være en gammel Hewlett Packard, men en strømlinet iMac.

Med andre ord er der kommet et stort fokus på design og det kan vi blandt andre takke Steve Jobs for.

De 10 ergonomiske kontorstole er håndplukket ud fra kriterierne, at de skal være – ikke så overraskende – ergonomiske, men ligelede flotte, kvalitetsprægede og til at betale.

Herman Miller Aeron Metal – den ultimative ergonomiske kontorstol

ergonomiske kontorstole i flotte designsAmerikanske Herman Miller har lavet moderne kontormøbler i mere end 100 år og er derfor også en velrenommeret møbelsnedker på den internationale bane med en tilstedeværelse i mere end 100 lande. Herman Miller laver kontormøbler i alle kategorier lige fra opbevaringssystemer til hævesænkeborde. Det er dog uden tvivl deres berømte kontorstole, som har opnået størst popularitet. Det skyldes nogle unikke designs, der kombineres med suveræn ergonomi.

Der findes en lang række forskellige Herman Miller kontorstole. Denne model hedder Aeron Metal og er blandt de mere eksklusive kontorstole som følge af materialer af høj kvalitet. Dermed er det heller ikke nogen billig kontorstol med et prisskilt på lige over 14.000 kroner.

I Danmark forhandles kontorstole fra Herman Miller blandt andet ved det internationale møbelhus, Trendbazaar.

S6 – smuk og stilren ergonomisk kontorstol
ergonomiske kontorstole i flotte designs

S6 kontorstolen vandt RED DOT designprisen i 2013 som følge af sit minimalistiske og innovative design, der samtidig leverer ergonomi på et højt niveau. Typisk tilbyder denne slags minimalistiske og stilrene kontorstole kun helt basal ergonomi netop fordi, at ergonomiske kontorstole kræver en masse funktioner, som gør det muligt at justere og tilpasse, og disse funktioner kan være svære at skjule for det blotte øje.

S6 kontorstolen er pakket ind i et utroligt smukt design med en hel del referencer til futurisme og superminimalismen. Kontorstolen kan både bruges på det almindelige kontor, i konferencelokaler og i receptionen. Kort sagt er det en ergonomisk kontorstol med mange anvendelsesmuligheder.

Den danske kontormøbelproducent- og leverandør Cube-design forhandler stolen, som også findes i en sort udgave. Overraskende nok ligger listeprisen på beskedne 2995 kr. eks. moms.

Savo Soul – brugervenlig og ergonomisk kontorstol

ergonomiske kontorstole i flotte designs

Savo er en dansk kontormøbelproducent, der specialiserer sig i kontorstole med særligt fokus på ergonomi. Deres udvalg af ergonomiske kontorstole er bredt, således det er muligt at vælge en model, der matcher ens behov.

Savo Soul er deres seneste tilføjelse til deres kontorstolsfamilie, hvor avanceret teknologi er pakket ind i brugervenlighed, således du ikke behøver en kandidatgrad i kontorstole for at betjene den. Kontorstolens avancerede teknologi består i en lang række automatiske mekanismer, hvor Savo Flydende Vip, trinløs regulering af siddehøjde og siddedybe, trinvis regulering af ryghøjde og automatisk regulering af vippemodstand blot er nogle af stolens mange features.

Hvis du ønsker at blive klogere på Savo Souls avancerede mekanisme, er det næsten nemmest at få det beskrevet med deres egne ord. Savo Soul findes i alle mulige spændende farver, således du er i stand til at vælge nøjagtigt den, der passer bedst til dine kontoromgivelser.

Sort ergonomisk kontorstol i minimalistisk design

ergonomiske kontorstole i flotte designs

Ergonomiske kontorstole behøver ikke ligne førersædet i en rumraket. Mindre kan også gøre det. Ergo Sun, som er kontorstolens formelle navn, er et luksuriøst sidderedskab, der på fornem vis kombinerer elegance og minimalisme på en luksuriøse facon.

Faktisk er kontorstolens polstring ikke læder, men polyester. Polyester har en særegen evne til at imitere andre materialer. At det er polyester er dog ikke nogen dårlig ting. Polyester er enormt slidstærkt og endda mere end ægte læder. Ligeledes er polyester let at vedligeholde.

I forhold til det ergonomiske aspekt, har Ergo Sun kontorstolen det, der kaldes en Free-Float mekanisme, som stimulerer aktiv bevægelse og tillader høj mobilitet. Kontorstolen er velegnet til det åbne kontor, hvor fysisk samarbejde i højere grad gør sig gældende – eksempelvis på tegnestuen eller i laboratoriet. Det at kunne rulle frem og tilbage er en undervurderet fordel.

Ergo Sun kontorstolen, som i øvrigt er fra Officeline, forhandles ved danske Office-nordic.dk til 4635 kroner plus moms.

Sort ergonomisk Steifensand kontorstol uden armlæn

ergonomiske kontorstole i flotte designs

Tyske Steifensand laver kontorstole af lige så høj kvalitet, som bilmærkerne Audi, BMW og Mercedes af selvsamme oprindelse. Godt nok findes der ikke Steifensand kontorstole med en V8 motor eller entertainment-system, men siddekomforten kan du til gengæld være sikker på, er mindst lige så høj som bag rattet i en ML400.

Hvis du undrer dig over, at kontorstolen ikke er udstyret med armlæn, er det ikke nødvendigvis fordi, at der er sparet på materialerne. Ofte er armlænet på kontorstolen mere af æstetisk vigtighed end praktisk. Det forholder sig nemlig sådan, at armlænet ofte har en direkte negativ effekt på ergonomien, hvis man flittigt benytter dem. Den høje ergonomi sikres i stedet ved at indstille den rigtige højde på kontorstolen, hvor armene er frie og ikke hviler direkte på skrivebordet.

Steifensand kontorstolen med det formelle navn Monico 2520, kan forhandles til 4595 plus moms ved danske Struktuhr.

Steelcase Please – sort ergonomisk kontorstol

ergonomiske kontorstole i flotte designs

Steelcase er verdens største producent af kontorstole. Intet mindre. En af årsagerne til at Steelcase har opnået dette niveau af succes, er at deres kontorstole er præget af funktionalitet og innovation samtidig med et overkommeligt prisniveau.

Det er Steelcase Please kontorstolen også et fint eksempel på med et design, der kan henvende sig til direktørens kontor, men også det stilfulde hjemmekontor. Steelcase kontorstolene er af flere reputable kontormagasiner beskrevet som markedets bedste ergonomiske kontorstole. Samtidig har Steelcase høstet mange roser for deres tiltalende og innovative designs.

I Danmark er Movement eneforhandler af Steelcase kontorstole. Please-modellen står i 4495 kroner plus moms og miljøtillæg.

Æstetisk og ergonomisk 62/63 kontorstol

ergonomiske kontorstole i flotte designs

I takt med, at vi kommer igennem de forskellige ergonomiske kontorstole, begynder der at forme sig et billede. Nemlig at der faktisk er rigtigt mange flotte ergonomiske kontorstole at vælge mellem, men det kan vel kun beskrives som et luksusproblem.

62/63 kontorstolen er fra Lanab Danmark, der ligesom alle andre kontorstole i denne artikel, har ergonomi og æstetik som primært fokusområde. Kontorstolen er udført i materialer af så fin kvalitet, at der medfølger 10 års garanti. 62/63 stolen findes i forskellige varianter med flere muligheder for tilvalg, fravalg, farvevalg, funktioner og lignende.

Back App 2.0 – en revolutionerende ergonomisk kontorstol

ergonomiske kontorstole i flotte designs

Umiddelbart ligner det bare en skammel, der kun henvender sig til specielle fagfolk som tandlæger og urreparatører. Virkeligeheden er dog en anden. Back App 2, som er navnet, er nemlig en revolutionerende ergonomisk kontorstol.

Back App 2.0 er ikke en skammel. Det er en kontorstol uden ryglæn med et sæde, der er formet på en helt speciel måde. Kombinationen af sædeformen og ingen ryglæn gør, at du automatisk får en sund arbejdsstilling. Arbejdsstillingen er dog ikke statisk. Det er nemlig muligt at justere og tilpasse stolen, så den passer til dig.

I følgende video, kan du få en i øvrigt ret pædagogisk gennemgang af Back App kontorstolens funktioner og fordele.

Som du kan se på billedet ovenfor, fås Back App 2.0 i flere forskellige farver og mens det helt klart er kontorstolen i denne artikel med størst vægt på ergonomi versus æstetik, er det alligevel et nydeligt kontormøbel, som efter min mening bør vælges i en orange eller blå. Det er altid godt med lidt farver.

Back App 2.0 er ikke en “af-og-til-kontorstol” til at aflaste den almindelige kontorstol. Back App er beregnet til heldagsbrug og er derfor også en værdig kandidat til at overtage den gamle stol med vinger, nakkestøtte, rygmassage og hvad den ellers måtte have.

Back App 2.0 koster 4600 plus moms og kan handles ved KontorMøbler.dk. Fås i øvrigt med og uden hjul, så du ikke behøver gå hele vejen ned til kantinen.

Blå ergonomisk kontorstol i futuristisk design

ergonomiske kontorstole i flotte designs

Officeline der laver Ergo Sun, som vi havde kig på tidligere i artiklen, har også sans for at skabe kontorstole i den diametralt modsatte boldgade. Hvor Ergo Sun er klassisk og stilren, er Lei Women, som er denne kontorstols navn, futuristisk og farverig.

Designet er et velkomment indslag, som vi ikke ser specielt meget af, i de danske virksomheder. Det kan undre, for det er en fremragende måde at skabe en kontrast til det sterile kontormiljø, der til tider hersker på arbejdspladsen.

Dog er stolen ikke skabt til alle med et kontorjob. Jævnfør navnet, Lei Women, er kontorstolen udeukkende designet til at imødekomme kvinder og deres fysik, som alt andet lige adskiller sig fra mænd. Udover at have ergonomiske attributter som tilgodeser kvinden, har stolen ligeledes et design, der afspejler ‘hende’ med et feminint og strømlinet design.

Lei Women fås også i grøn, rød og orange med en vejledende pris på 5647 kroner før moms.

Orange ergonomisk kontorstol fra Høganæs

ergonomiske kontorstole i flotte designs

Apropos orange slutter vi af med en kontorstol i ditto farve. Denne model med navnet Høganæs henvender sig til gengæld til både mænd og kvinder. Ligeledes henvender den skrigende orange sig også til kontorer, der ikke allerede er badet i pangfarver. Skulle du være betaget af designet, men hellere kunne tænke dig en lidt mere neutral farve, kan du vælge mellem både grå og sort samtidig med, der i øvrigt også er andre stærke farvevalg så som rød og grøn.

Høganæs ergonomiske egenskaber strækker sig vidt, hvorfor kontorstolen også anses som værende en af markedets bedste på området. Eksempelvis er stolen udstyret med en Multimatic-mekanisme, der er sat i verden for at tillade fuld indstillingsfrihed. Ydermere er Høganæs kontorstolen i stand til at stabilisere og styrke ryggens naturlige udgangspunkt. Med andre ord kan stolen tilpasse sig alle slags mennesker.

Office Nordic der råder over Lei Women, er ligeledes forhandler af Høganæs med en pris på 5852 kr. plus moms.

Hvad er vores mission?
Conteur er et online magasin, der har som mission at krydre branchen for kontormøbler og kontorindretning med kreative, innovative og sjove idéer. Formålet er at gøre arbejdspladsen mere spændende og dynamisk, således medarbejdere og arbejdsgivere trives endnu bedre.