0%

Ergonomisk arbejdsstilling der forbrænder 400 kalorier om dagen What's not to love?

Hvad hvis jeg fortalte dig, at du kunne forbrænde 400 kalorier mere om dagen ved blot at stå op i stedet for at sidde ned og arbejde?

Altså 400 kalorier som cirka svarer til en løbetur på 5 km.

Lyder det tiltalende?

Det er nemlig virkeligheden, hvis du vælger en ergonomisk arbejdsstilling i form af at stå op, mens du er på kontoret.

Men skal jeg bare have et hævesænkebord eller hvad?

Umiddelbart ja, men der skal faktisk mere til, før det bliver en helt igennem ergonomisk arbejdsstilling. Svaret ligger i underlaget. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvad du står på. Og slet ikke hvis du skal stå op hele dagen.

ergonomisk arbejdsstilling

Denne ergonomiske måtte fra ergonomieksperten, Matting, er sidste del af ligningen, før at den ergonomiske arbejdsstilling går op.

Grunden til at underlaget har noget at sige, er at et eksempelvist hårdt underlag gør, at du helt automatisk vil stå på en måde, som overbelaster en del af bentøjet. Det er som regel hælene, der belastes, hvilket gør, at du i øvrigt også bliver hurtigt træt af at stå op.

Det er sker ikke på Matting’s specialdesignede måtte, der som følge af sit bløde materiale udligner vægten fra din fødder, således belastningen fordeler sig på hele fodens flade.

Stå op i den gode sags tjeneste

I forbindelse med Matting’s nye måtte har den svenske ergonomiekspert startet et Movement, der gør det til en win/win situation for alle.

Matting har kaldt det for StandUp! Marathon. Se lige deres i øvrigt glimrende video. Den varer kun et minut.

Det handler nemlig om at støtte De, der har lidt mindre end os andre. Faktisk har de slet ikke noget.

Helt specifik er det fattige mennesker, der sjældent får mad i maven, hvor Matting har valgt at støtte FN’s World Food Programme ved at matche de kalorier dig og mig hver dag forbrænder ved at stå op på arbejdspladsen.

Det vil altså sige, at hvis du forbrænder 400 kalorier om dagen, støtter Matting, med hvad der svarer til mad for 400 kalorier. Det er ret pænt af dem.

Og fordelen for dig?

ergonomisk arbejdsstilling

At stå på Matting måtten er det samme som at surfe på bølgerne. Næsten.

Den er, at du ikke bare sikrer, at et sultent menneske får et helt måltid for hver dag, du står op. Du sikrer også din krops egen sundhed. Og hvad er mere vigtigt end fysisk velvære?

Måtten fås i øvrigt til 935 kroner. Og så er den er i øvrigt at finde i otte forskellige farver.

Hvordan bliver du en del af the Movement?

Al den nødvendige information finder du på StandUp! Marathon’s dedikerede side.

Ligeledes er der en vældig smart app ved navn StandUp!, som du med fordel kan hente på din smarte telefon.

Appen er simpel og lige til. Dens funktion er nemlig at måle, hvor mange kalorier du dagligt forbrænder, mens du står op. Det har i sig selv en ret motiverende effekt.

Her er mit resultat efter at have stået op i blot 24 minutter, som altså svarer til cirka 300 meters jogging.

Såååh, er du frisk på at vælge den ergonomiske arbejdsstilling?

 

Hvad er vores mission?
Conteur er et online magasin, der har som mission at krydre branchen for kontormøbler og kontorindretning med kreative, innovative og sjove idéer. Formålet er at gøre arbejdspladsen mere spændende og dynamisk, således medarbejdere og arbejdsgivere trives endnu bedre.